KESÄALE! Kotimaiset sohvat ja sängyt -20 % ja kaupan päälle ilmainen kotiinkuljetus sekä vanhojen huonekalujen poisvienti

Toiveissa iso tai pieni kulmasohva?

Kulmasohva kehystää huoneen kauniisti

Kulmasohva on näyttävä elementti kodin sisustuksessa ja se antaa tilalle pehmeät ja kodikkaat raamit. Kulman ansiosta sohva voi myös rajata olohuoneen kätevästi omaksi kokonaisuudekseen eli kulmasohva voidaan asetella huoneen seiniä vasten tai rajaamaan huoneesta oma sopukka. Olohuoneen kulmasohvalle mahtuu isompikin perhe viettämään yhteistä aikaa ja rento kulmasohva on mukava paikka seurustella vieraiden kanssa. Kulmasohva saattaa tarvita suoraa sohvaa hieman enemmän tilaa ympärilleen, mutta toisinaan pieni kulmasohva voi olla myös pienen huoneen tilankäytön kannalta paras ratkaisu.

Myymämme kotimaiset kulmasohvat valmistetaan Keravan sohvatehtaallamme niin kuin kaikki Finsoffien kotimaiset sohvat. Mallistomme sohvat ovat modulirakenteisia joten lähes jokainen malli taipuu myös kulmasohvaksi. Modulipaloja hyödyntäen voimme toteuttaa juuri sen kokoisen, muotoisen ja näköisen sohvan kuin haluat. Tarvittaessa pystymme edullisesti valmistamaan omalla tehtaallamme myös erikoismittaisen kulmasohvan, jolloin sohvasta saadaan tismalleen sen kokoinen kuin toivotaan. Myös Finsoffien valmistamat kotimaiset vuodesohvat rakentuvat moduleista eli sama mallistomme kattaa myös kulmavuodesohvat ja divaanivuodesohvat.

Mikäli olet tykästynyt tiettyyn sohvamalliimme verkkokaupassa niin käytännössä siitä on tilattavissa divaanisohva, kulmadivaani, avokulmasohva, kulmasohva ja jopa U-sohva. Näistä erilaisista kulmasohvatyypeistä kerromme lisää tässä artikkelissa.

Divaanisohva ja divaanivuodesohva

Divaanisohvassa on ihana jatke jalkojen lepuuttamista varten. Divaanin toisella puolella on usein samanlainen käsinoja kuin on sohvan toisessa päässäkin. Divaania harkitessa tulee päättää sohvan kätisyys. Divaanin standardi pituus vaihtelee sohvamallin mukaan. Divaanivuodesohvassa on lisäksi helposti avattava lisävuode ja divaanin alla on kätevä säilytyslaatikko esimerkiksi vuodevaatteita varten. Tarvittaessa myös divaania voidaan käyttää lisävuoteena.

Kääntödivaanisohva

Miten kääntödivaanisohva eroaa divaanisohvasta? Valmistamme myös suosittuja kääntödivaaneja, jolloin kätisyyttä ei tarvitse ostotilanteessa päättää. Kääntödivaanissa divaanin puolta voi vaihtaa itse puolelta toiselle vain tyynyjä ja alarahia siirtämällä. Divaani on kiinni rungossa kätevällä krokotiilikiinnityksellä. Muuton yllättäessä tai sisustuksen järjestyksen vaihtuessa sohva saadaan siis muuntumaan uuteen järjestykseen sopivaksi, mikä lisää sohvan käyttöikää.

Kulmadivaanisohva

Kulmadivaanisohva muistuttaa divaanisohvaa, mutta siinä on toisen käsinojan kohdalla kulmapala, jossa selkänoja. Divaani jatkuu saumattomasti yhdellä tyynyllä kulmasta ja muodostaa rennon lepuutuspaikan jaloille. Toisella puolella on tavallisesti käsinoja. Myös kulmadivaanin kohdalla tulee päättää kätisyys, eli kummalla puolella sohvaa divaani on.

Avokulmasohva

Kulmadivaani ja avokulmasohva ovat ulkonäöllisesti myös hyvin lähellä toisiaan. Avokulmasohva on kuin kulmasohvan ja divaanisohvan risteytys eli avokulmasohvissa yhdistyvät kulmasohvien ja divaanisohvien keskeisimmät elementit. Avokulmasohvassa on selkeä kulmapala, jossa selkänoja kuten kulmasohvassa, mutta sohvaa on kevennetty divaaniosalla, jossa myös selkänojallinen istumapaikka noin puoleen väliin divaania. Avokulmasohva on syystä yksi suosituimmista sohvistamme.

Kulmasohva ja kulmavuodesohva

Kulmasohvassa selkänoja jatkuu kulmapalan molemmin puolin. Sohvan sivujen ei välttämättä tarvitse kuitenkaan olla täysin samanlaiset tai tasamittaiset. Erilaiset kulmapalat mahdollistavat myös sen, että kulmapala voi olla perinteisestä 90 asteen kulmasta poikkeava 45-asteinen kulmapala tai kulmassa on noin 10 asteen loivennus, jolloin syntyy vaikutelma pyöreämmästä kulmasta. Kaareva sohva on mahdollista toteuttaa myös 45-asteista kulmapalaa hyödyntäen. Tällöin kulma jatkuu suoraa kulmaa loivempana. Kulmasohva voidaan valmistaan käsinojallisena tai ilman käsinojia ja myös niin että kulma kiertääkin huoneen nurkan myötäisesti ulkokulmana.

Kulmavuodesohva on yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista, kun sohvalle tulisi mahtua useampi henkilö ja sen pitäisi toimia myös vierasvuoteena tarvittaessa. Keravan sohvatehtaalla meidän on mahdollista valmistaa kulmavuodesohvan lisäksi vuodedivaani ja lisävuoteella varustettu kulmadivaani. Vuodesohvissa käyttämämme helppokäyttöinen mekanismi mahdollistaa vuoteen avaamisen vaivattomasti joko yhdelle tai kahdelle nukkujalle ja sohvan kulmapalassa tai divaaniosassa on näppärä säilytystila vuodevaatteille.

U-sohva

Mallistostamme yksi erikoisimmista ja suurimmista kokoonpanoista on hauska U-sohva, jossa sohvassa on kolme istumaosastoa ja niitä yhdistävät kaksi kulmapalaa. Sohvan U-muoto muokkaa tilasta kodikkaan oman pienen sopukkansa ja toimii loistavana keskusteluryhmänä. Meidän on myös mahdollista valmistaa U:n muotoinen sohva lisävuoteella.

Divaani kummallakin puolella ja rahin käyttö divaanina

Toteutamme erilaisia sohvahaaveita, joten sinun on mahdollista tilata esimerkiksi suora sohva, jossa on divaani kummallakin puolella ja keskellä tavallinen istumapaikka. Näin ei kotona tule kumppanin tai koiran kanssa riitaa siitä kumpi saa lepuuttaa jalkoja divaanin päällä. Myös rahin tilaaminen sohvatilauksen yhteydessä mahdollistaa suoran sohvan käyttämisen tarvittaessa divaanin omaisesti. Jokaiseen sohvamalliimme voimme valmistaa sille sopivan rahin.

Avodivaanisohva ja avopäätysohva

Avodivaanisohva ja avopäätysohva eivät ole varsinaisesti kulmasohvia, mutta tällaiset sohvakokoonpanot on tilattavissa Boho-mallistamme. Avodivaanisohvassa on käsinoja toisella puolella ja divaani jatkuu selkänojan myötäisesti. Avopäätysohvassa on käytännössä kummallakin puolella divaani selkänojan myötäisesti eikä lainkaan käsinojia.

Kulmasohvia löytyy valikoimastamme erilaisiin tiloihin ja tarkoituksiin sopiviksi riippuen siitä onko etsinnässä isompi vai pienempi kulmasohva. Sohvamallimme ovat esillä verkkokaupassa ja ne ovat verkosta ostettavissa muutamilla tarkkaan valituilla koko-, verhoilu- ja jalkavaihtoehdoilla. Mikäli et löydä verkkokaupasta juuri sinulle sopivaa kulmasohvaa, niin suosittelemme vierailua palvelevissa huonekalumyymälöissämme Helsingissä, Vantaalla tai Keravalla. Myymälässä erilaisten kokoonpanojen suunnittelu on helppoa, voit valita verhoilun lukemattomista eri kangas- ja nahkavaihtoehdoista ja esillä on myös kaikki jalka- ja täytevaihtoehdot. Myönnämme kaikille kotimaisille sohvillemme 20 vuoden runko- ja joustintakuun suomalaisen laadun takeeksi. Kotimaiset kulmasohvat valmistamme tilauksesta Keravan sohvatehtaallamme ja niille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Lue lisää