Kaikki Havu- ja Kanerva-malliston sohvat -15 % | Verkkokauppatuotteilla aina ilmainen kotiinkuljetus

Tanja Karajas

Koti, jossa yhdistyy selkeys ja käytännöllisyys

Tanja asuu modernissa kaksikerroksisessa omakotitalossa, joka valmistui vuonna 2020. Perheeseen kuuluu puoliso sekä australianpaimenkoira Make. Tanjan kodin sisustus on yhdistelmä selkeyttä ja käytännöllisyyttä. Kodin värimaailmat vaihtelevat kerroksittain: alakerrassa värimaailma on hieman tummempi ja sitä voisi kuvailla jopa tavallisesta skandisisustuksesta ja värimaailmasta poikkeavaksi, kun taas yläkerrasta löytyy vaaleampia sävyjä ja enemmän pehmeyttä.

Kun raamit kodin sisustukselle alkoivat olla kohdillaan, oli aika löytää tyyliin sopivia huonekaluja. Yksi tärkeimmistä huonekaluhankinnoista olisi sohva, jonka väri istuisi sekä vaaleaan että tummaan kodin sisustukseen. Tanjan olohuoneeseen valikoitui Havu-malliston avokulmasohva omilla mitoilla, jotta se saatiin sopimaan tilaan täydellisesti. Sohvan kaveriksi löytyi samalla verhoilukankaalla Havu-rahi, joka toimii sohvapöytänä sekä tarjoten lisätilaa löhöilyyn sitä tarvittaessa.

”Sohva on mielestämme ihan kodin yksi tärkeimmistä huonekaluista ja siinä tuleekin vietettyä paljon aikaa. Näyttävyyden lisäksi tärkeä, ellei jopa tärkeämpikin kriteeri on mielestämme sohvan mukavuus, niin että siinä on ihana viettää aikaa, löhötä ja nukkua päiväunia.”

Tanjan sohvassa on otettu huomioon heille tärkeitä ominaisuuksia, kuten irtopäälliset. Make-koiralle sohva on myös tärkeä paikka viettää aikaa, minkä vuoksi irtopäälliset olivat ehdoton valinta sohvaa hankkiessa. Verhoilukangasta valittaessa otettiin myös huomioon Make. Oli tärkeää, että kangas olisi helppo pitää puhtaana eikä se imisi kaikkea likaa itseensä. Havu-sohva on verhoiltu Seven-kankaalla, joka sopii hyvin koiratalouteen, sillä pitkät koirankarvat on helppo imuroida sohvasta pois eikä ne tarraudu kankaaseen lujasti kiinni.

”Sohva on ollut meillä nyt puolitoista vuotta, eikä meidän ole tarvinnut vielä pestä päällisiä. Kangas on todella helppo pitää puhtaana ja pienistä tahroista on päästy eroon pyyhkäisemällä ihan kostealla liinalla. Myös sohvan jalkojen korkeus on käytännöllisyyden kannalta hyvä. Sohvan alta mahtuu imuroimaan helposti eikä sinne kerry ylimääräisiä pöly- ja karvapalloja.”

Tanjan kodin yläkerrasta löytyy makuuhuone, jonne valikoitui Finsoffilta jenkkisänky. Tanjalla oli selkeät kriteerit sängyn valintaan niin ominaisuuksien kuin tyylin puolesta: sängyn tulisi olla suuri ja näyttävä unohtamatta kuitenkaan mukavuutta tai hyviä yöunia. Tärkeää olisi myös, että sängyn tyyli sopisi heidän yläkerran sisustukseen, jonka värimaailma on alakertaa vaaleampi. Sängyn kangasvalinnassa otettiin myös huomioon Make, koska koirankarvat tulisi irrota sängystä vaivatta. Sängylle löytyi kaunis vaalea sävy Das-kankaasta, joka tekee sängystä yläkerran katseenvangitsijan. Tanja kuvaileekin heidän sänkyään niin houkuttelevaksi, että sinne haluaisi aina hypätä, kun sen ohi kävelee.

”Olemme nukkuneet sängyssä hyvin. Ennen oli mukava päästä hotellien sänkyyn nukkumaan ja nykyisin matkoilla hyvienkin hotellien jälkeen odottaa vain, että pääsee omaan meille täydelliseen sänkyyn nukkumaan.”

Sängyn kaveriksi oli toiveena löytää rahi, jonka paikka olisi makuuhuoneen sängyn jalkopäässä. Tanjan sänky on hieman korkeampaa mallia, ja rahin tarkoituksena olisi helpottaa Make-koiran kulkemista sänkyyn ja alas sängyltä. Toiveena oli löytää kaunis rahi, joka ei veisi liikaa tilaa. Finsoffien pyöreän muotoisesta rahista tehtiin puoli kaaren muotoinen, juuri täydellinen Make-koiran tarpeeseen. Rahi on kaunis ja sopii hyvin sängyn kanssa yhteen.

”Finsoffien kanssa asiointi on sujunut aina täysin mutkattomasti ja aikataulussa. Olemme saaneet myyjältä aina apua valintoja tehdessä. Ehdoton plussa siitä, että tuotteet tuodaan kotiovelle ja kaikki tuotepakkaus materiaalit viedään mukana. Suosittelisin Finsoffia kaikille ketkä haluavat panostaa laatuun sekä kotimaisuuteen sekä kaikille, jotka kaipaavat kotiinsa yksilöllisiä ratkaisuja.”

Lue lisää