Sohvan puhdistus ja hoito

Valmistamamme sohvat on tehty laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, ja säännöllisellä hoitamisella autat osaltasi pidentämään sohvasi käyttöikää. Osan hoito- ja huoltotoimenpiteistä voit melko vaivattomasti ottaa osaksi viikkosiivousta ja loput suorittaa esimerkiksi sohvan kevät- ja syyshuollon yhteydessä.

Noudata aina sohvan mukana tulleita hoito-ohjemerkintöjä ja ota tarvittaessa meihin yhteyttä, mikäli haluat tarkistaa kankaan tai nahan hoito-ohjeen.

Kangasverhoillun sohvan puhdistus ja hoito

Säännöllinen tuulettaminen on jo itsessään hyvä keino raikastaa sohvaa. Mitä nopeammin ryhdyt putsausoperaatioihin tahrojen synnyttyä, sitä paremmat mahdollisuudet on saada poistettua ne kokonaan. Kaikki normaalikäytössä olevat tekstiilituotteet on hyvä pestä säännöllisesti, ettei lika pilaa tekstiilin ulkonäköä. Muussa tapauksessa rasva, lika ja hiki tunkeutuvat kuitujen sisään haalistaen ja heikentäen materiaalia. Tekstiilin suoja-ainekäsittely auttaa hylkimään likaa ja pidentää puhdistusväliä.

Suuressa osassa kangasverhoiltuja sohviamme on irrotettavat ja pestävät tyynynpäälliset ja osaan on saatavissa kokonaan irrotettava verhoilu. Huomaamattomien käsinojasuojien valmistaminen onnistuu myös kaikkiin valmistamiimme sohvamalleihin. Osa verhoilukankaista kestää vesipesua matalissa lämpötiloissa (käsinpesu tai konepesu 30-60 asteessa). Mikäli sohvassa on irrotettavat ja vesipestävät päälliset niin suosittelemme pesemään ne hyvin väljässä vedessä, esimerkiksi istuintyynyjen ja selkätyynyjen päälliset erikseen. Päälliset kannattaa pukea tyynyjen päälle aavistuksen kosteina.

Sohvan sijoittelussa kotona kannattaa huomioida myös UV-säteet, jotka voivat haalistuttaa kangasta ajan saatossa. Sohvaa ei kannata sijoittaa suoraan auringonpaisteeseen ja mahdollisuuksien mukaan sohvan paikkaa kannattaa vaihtaa.

Sohvan puhdistus ja hoito_Finsoffat_Kanerva-

Finsoffat-kokemuksia

Trio-modulisohva

Ihanan jämäkkä ja kuitenkin sopivan rento sohva. Kiss-kangas on täydellinen valinta kotiimme. Ja mikä parasta sisustamisesta kiinnostuneena, niin sohvaan saa vaihdettua päällisiä vaikka vuodenaikojen mukaan.

Minna

Finsoffat-kokemuksia

Boss-sohva

Sohvat ja tuolit ovat laadultaan erinomaiset ja hintansa väärti. Viimeistelyjälki on sohvassa ja nojatuoleissa todella siisti. Ja kankaiden irrotettavuus tuo lisäarvoa kun voi tarvittaessa puhdistaa tai vaihtaa.

Antti

Finsoffat-kokemuksia

Uudelleenverhoilu

Palvelu ja toiminnan ripeys olivat erinomaisia. Emme edes itse alunperin tajunneet että sohvamme voisi verhoilla uudelleen. Emme edes muistaneet että sohvamme on alunperin FinSoffan malli. Myyjä ehdotti ja kertoi että myynnistä poistuneisiin malleihin voi tehdä verhoilun ja että vanhan sohvamme kaavatkin löytyvät! Vaihdoimme myös jalat moderneihin sekä teetimme kulahtaneiden irtotyynyjen tilalle uudet tyynyt. Homma hoitui kolmessa päivässä hakemisesta palauttamiseen.

Marianna

Finsoffat-kokemuksia

Uudelleenverhoilu

Kuusi vuotta vanhasta sohvasta tuli kuin uusi. Saimme hyvitystä pilalle menneestä päällysteestä ja saimme tilalle kestävän ja tyylikkään kangasverhoilun. Itse runko ja tyynyt kestävät kyllä, varmaan seuraavalle sukupolvelle. Vaikka tehtaan työjonossa joutui vähänm odottamaan, palvelu oli hyvää ja sujuvaa, kiitos!

Sari

Tahrojen poisto

Tahrat kannattaa puhdistaa mahdollisimman nopeasti niiden ilmaannuttua. Pienet tahrat voi puhdistaa paikallisesti tekstiilinpuhdistusaineella, varsinkin jos päällisen pesumahdollisuutta ei ole. Verkkokaupastamme ja myymälöistämme voit ostaa tekstiilinpuhdistusainetta, joka sopii lähes kaikille tekstiilityypeille eikä sen ainesosat haalista kankaan värejä.

Sohvan puhdistus ja hoito__Tahran poisto_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Tahran poistoaine_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Tahran poistoaine levitetty_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Tahran poistoaineen hankaus_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Puhdas sohva_Finsoffat

Myymässämme tekstiilinhoitosetissä on:

  • puhdistusaine
  • suoja-aine
  • sieni
  • mikrokuituliina

Setistä löytyy kaikki tarvittava tekstiilien ja mikrokuitujen puhdistusta ja suojausta varten. Sopii lähes kaikille verhoilukankaille. Pakkaus sisältää selkeät ohjeet. Aineet ovat vesipohjaisia, hajuttomia ja luontoystävällisiä. Kankaan puhdistusaine ja suoja-aine ovat myös erikseen ostettavissa.

Suihkauta ainetta tahran päälle reilusti noin 30 cm:n etäisyydeltä ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen pyyhi tahraa sienellä välttäen liikaa hankaamista. Käsittely kannattaa aloittaa tahran reunasta keskelle edeten, jotta tahra ei leviä. Viimeistele kohta mikrokuituliinaa käyttäen ja jätä kuivumaan.

Imurointi

Imurointi on tärkeä osa sohvan puhdistusta ja hoitoa. Se kannattaa ottaa rutiininomaiseksi toimenpiteeksi ja tehdä kuukauden välein, vaikka kodin muun siivouksen yhteydessä. Aloita siirtämällä selkä- ja istuintyynyt sivuun ja imuroi sohvan sisäosat. Imuroi seuraavaksi kaikki tyynyt kummaltakin puolelta. Käytä imuroinnissa hellävaraisia suulakkeita kuten tekstiilisuulaketta, mattotampparisuulaketta tai MiniTurbo Brush -suulaketta ja enintään keskitason imutehoa. Tietyille tekstiilikuiduille on ominaista nyppyyntyminen eritoten käytön alkuvaiheessa. Näiden poistamiseen voi hyödyntää nukanpoistokonetta.

Sohvan puhdistus ja hoito__Sohvan imurointi_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Sohvan tyynyjen imurointi_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Selkätyynyjen imurointi_Finsoffat

Tyynyjen ojentelu ja pöyhiminen

Sohvan imuroinnin yhteydessä on hyvä kevyesti ojennella Ecosoft-vanutyynyt takaisin uomiinsa. Ecosoft-tyynyt voi myös kääntää tarvittaessa, mikä edesauttaa sohvan ryhdikkyyden ylläpitämisessä. Säännöllinen pöyhiminen, esimerkiksi viikkosiivouksen yhteydessä, helpottaa pitämään tyynyjä ojennuksessa.

Sohvan puhdistus ja hoito__Sohvayynyjen ojentelu_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Sohvatyynyjen ojentelu_2_Finsoffat

Untuvatäytteiset tyynyt on hyvä tampata ja pöyhiä hieman voimallisemmin, jotta höyhenet asettuvat tasaisesti.

Sohvan puhdistus ja hoito__Untuvatyynyjen pöyhintä_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Untuvatyynyjen pöyhintä_2_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Untuvatyynyjen pöyhintä_3_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Untuvatyynyjen pöyhintä_4_Finsoffat

Jalkojen kiristys

Sohvan kausihuoltoon on hyvä sisällyttää jalkojen kireyksien tarkistus. Sohvan voi tarvittaessa kääntää selkänojaansa vasten, kunhan huomioi että huolimaton kääntäminen voi aiheuttaa naarmuja lattiaan. Käännä jokaista jalkaa kevyesti myötäpäivään, kunnes jalka ei enää pyöri.

Sohvan puhdistus ja hoito__Jalkojen kiristys_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Jalkojen kiristys_2_Finsoffat

Suoja-ainekäsittely

Sohva kannattaa käsitellä suoja-aineella noin vuoden tai kahden vuoden välein riippuen siitä kuinka paljon sohvaan kohdistuu kuormitusta. Suoja-ainetta ei tarvitse erikseen levittää vaan riittää, kun sitä suihkautetaan verhoilun päälle noin 30 cm:n päästä. Suihkauta suoja-ainetta puhtaalle kankaalle niin että pinta kostuu tasaisesti ja kunnolla, jätä tyynyt kuivumaan väljästi ja anna vaikuttaa noin kolmen tunnin ajan, minkä jälkeen sohva on käyttövalmis. Suosittelemme tekemään käsittelyn tyynyjen kummallekin puolelle. Tällöin kuluu noin 500 ml:n suoja-ainetta.

Kannattaa tarkistaa onko valittuun verhoilukankaaseen jo mahdollisesti tehty suoja-ainekäsittely, mikä on melko yleistä. Voimme tarvittaessa myös tehdä sohvatehtaallamme sohvaan suoja-ainekäsittelyn ennen sohvan toimitusta, mikäli verhoilukankaassa ei vielä ole suojakäsittelyä tehtynä.

Sohvan puhdistus ja hoito__Suoja-aineen levitys_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Suoja-aineen levitys_2_Finsoffat

Nahkasohvan puhdistus ja hoito

Hyvin pidetty ja hoidettu nahkasohva on kestävä ja pitkäikäinen hankinta, joka patinoituu kauniisti. Nahan puhdistamiseen ja hoitamiseen kannattaa uhrata aikaa muutaman kerran vuodessa niin sen kaunis ja kimmoisa ulkonäkö myös säilyy. Myös nahkasohvaan tulleet tahrat tulee puhdistaa välittömästi ja irtomurut kannattaa imuroida tyynyjen alta viikoittain. Samalla on hyvä hetki pöyhiä untuvatäytteiset tyynyt muotoonsa. Sohvan kausihuoltoon on hyvä sisällyttää lisäksi jalkojen kireyksien tarkistus. Nahanhoitosetistä löytyy puhdistus- ja suojausaineet sekä tarpeelliset työvälineet. Vaalean nahan hoitoon löytyy omat tuotteensa.

Helsinki-sohva_selkatyyny_oranssi_konjakki_nahka_Finsoffat

Nahan puhdistus

Kokeile puhdistusainetta aina pienelle, katseilta piilossa olevalle pinnalle ennen kuin levität sitä pinnalle laajemmin. Puhdista nahkasohva laittamalla nahanpuhdistusainetta pinnalle ja levittämällä sitä sienellä kevyin pyörivin liikkein. Sientä voi puristella nyrkin välissä vaahdon aikaansaamiseksi. Huuhtele sieni ja pyyhi puhtaalla liinalla puhdistusaineen jäämät pois. Märkä jälki nahassa (erityisesti anilliininahassa) kuuluu asiaan ja se kuivuu pois.

Vaalean nahan / vaikean lian puhdistusaine on kätevä esim. kuulakärkikynätahrojen, sanomalehtimusteen ja farkkuvärin poistamiseen. Aineen annetaan vaikuttaa hetki, pyyhitään ja sen jälkeen käsitellään vielä tavallisella nahanpuhdistusaineella, jotta tahmaisuus poistuu.

Sohvan puhdistus ja hoito__Nahkasohvan puhdistus_Finsoffat

Myymässämme nahanhoitosetissä on:

  • Nahanpuhdistusaine
  • Balsamointiaine, joka ravitsee ja hoitaa nahkaa ja suojelee sitä rasvalta ja lialta
  • Sieni puhdistusaineen levitystä varten
  • Liina balsamointiaineen levitystä varten
  • Vaalean nahan hoitosetistä löytyy lisäksi vaikeiden tahrojen puhdistusaine esim. kuulakärkikynästä syntyneiden tahrojen poistamiseen
  • Öljykäsiteltyjen nahkojen ja pull-up-tyyppisten nahkojen puhdistamiseen ja suojaamiseen löytyy oma settinsä

Nahan suojaus

Balsamointiaine ravitsee ja hoitaa nahkaa ja suojelee sitä rasvalta ja lialta. Käsittely kannattaa tehdä uudelle sohvalle ja toistaa noin vuoden kuluttua. Antiikki- ja aniliininahalle putsaus- ja balsamointikäsittely kannattaa tehdä jopa useammin kiillon ylläpitämiseksi. Balsamointi tehdään aina puhdistetulle ja kuivalle nahkalle. Levitä balsamointiainetta pehmeällä liinalla tasaisesti pinnalle ja jätä kuivumaan.

Sohvan puhdistus ja hoito__Nahkasohvan hoitaminen_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Nahkasohvan hoitaminen_2_Finsoffat
Sohvan puhdistus ja hoito__Nahkasohvan hoitaminen_3_Finsoffat

Tutustu kankaan- ja nahanhoitotuotteisiimme:

Aina ei sohvan puhdistus ja hoito auta, jolloin tarvitaan järeämpiä sohvan huoltotoimenpiteitä. Omalla sohvatehtaallamme sohvan huolto on vaivatonta ja huollamme valmistamamme sohvat pienin kustannuksin. Mahdollisia korjaustoimenpiteitä ovat verhoilun uusiminen osittain tai kokonaan, selkä- tai istuintyynyn uusiminen sekä jalkojen vaihto. Lue lisää »