Uudistamme myymälöitämme ja myymme mallikappaleita edullisesti ja nopealla toimitusajalla!

Riikka ja Mikko

Uusi, uudempi vai uudistettu sohva?

Riikka ja Mikko Rajaviidasta tuli Finsoffien asiakkaita vuonna 2016 kun uuteen kotiin Helsingin Ullanlinnaan haluttiin löytää sopiva sohva.

”Sohvaa ostettaessa vaakakupissamme painoi alun perin kotimaisuus, helppohoitoisuus, pitkä takuu eli hyvä laatu. Lisäksi kangasvalinnassa meidän piti huomioida terrieriherra Torsti. Torstilla kun oli yhtä lailla lupa löhöillä sohvalla.”

Finsoffien mallistosta löytyi silloiseen elämäntilanteeseen täydellisesti sointuva Oliver-avokulmasohva ja sohvakankaaksi valikoitui tummasävyinen Das-kangas, joka soveltuu hyvin lemmikkitalouksiin sen helpon puhdistettavuuden ja kestävyyden ansiosta.

Vuonna 2018 Rajaviidat muuttivat kantakaupungin sisällä ja myös aiempaan asuntoon hankittu sohva löysi paikkansa uuden kodin olohuoneesta. Sohvan divaaniosasta oli muotoutunut Torsti-koiran vakkaripaikka, mutta muutamien vuosien jälkeen perhe joutui valitettavasti luopumaan terrierivanhuksesta. Kesällä 2022 Rajaviidat remontoivat kotinsa perusteellisesti ja samassa yhteydessä myös sohvan päivittämisestä tuli entistäkin ajankohtaisempaa. Uuden sohvan ostaminen ei ollut heille ensisijainen vaihtoehto, sillä sohva oli verhoilua lukuun ottamatta niin hyvässä kunnossa.

Asiointi Finsoffien Helsingin myymälässä ilahdutti, sillä sohvan uudelleen verhoilun lisäksi Rajaviidat saivat kuulla, että myös sohvan runkoon on mahdollista tehdä muutoksia samassa yhteydessä. Lopputuloksena avokulmasohvan divaaniosa korvattiin käsinojallisella päädyllä eli sohvasta muokattiin kulmasohva. Sohva verhoiltiin lopuksi selkeästi vaaleammalla kankaalla, jonka struktuuri eroaa myös aiemmasta kankaasta. Valittu Velvety-kangas on samettimaisen pehmeä, hieman hohtava ja erittäin kestävä sekoitekangas, sillä verhoilukankaalta edellytettiin edelleen kestävää laatua. Oikean sävyn löytämisessä suurena apuna toimivat kotiin toimitetut kangasmallit. Uudistetun sohvan kaveriksi tilattiin lisäksi pyöreä Slim-rahi samasta kankaasta.

”Pyrimme toimimaan kaikessa tekemisessämme vastuullisesti ja meille oli täysin luontevaa päivittää nykyinen sohva tähän päivään uuden sohvan hankkimisen sijaan. Ystäväpiirissämme tällainen ekoteko on ihastuttanut ja uskomme että tällaiselle kestävän kehityksen mukaiselle valinnalle on tänä päivänä enemmänkin kysyntää, kunhan sana leviää.”

Sohva ennen muutostöitä (koko 260 cm x 210 cm):

Sohva muutostöiden jälkeen (koko 260 cm x 185 cm):

Jokaisesta Finsoffien valmistamasta sohvasta arkistoidaan mitat ja kaavat omaan tiedostoonsa, jolloin tietoihin voi palata vielä vuosienkin päästä, vaikka kyseistä sohvamallia ei enää olisikaan mallistossa. Jos sohvan väri tai verhoilu ei enää miellytä vuosien jälkeen tai jos lemmikkieläin on tehnyt tuhojaan sohvalle, on sohvan tai sen yksittäisen osan verhoilu ympäristöä ja lompakkoa vähemmän kuormittava ratkaisu, kuin kokonaan uusi sohva. Verhoilemme lähes kuukausittain uudelleen jo vuosikymmeniä palvelleita sohvia uusilla päällisillä. Tarpeen vaatiessa pystymme uusimaan selkä- ja istuintyynyjä tai vaihtamaan tyynyjen täytemateriaalit. Kun runko on tehty kestämään vuosikymmeniä niin uudet päälliset mahdollistavat sisustuksen päivittämisen ja piristämisen ekologisemmin. Valmistamamme sohvat koostuvat moduleista, joten voimme samassa yhteydessä tehdä myös runkoon muutoksia. Sohvan uudelleen verhoilu ja sohvan rungon muokkaus ovat kestävän kehityksen mukaisia valintoja, jotka tukevat myös suomalaista työllisyyttä. Sohvan huolto tehdään omalla sohvatehtaallamme Keravalla.

Elämäntilanteet, asunnot ja ihmisten tarpeet muuttuvat; Finsoffat haluaa olla se luotettava kumppani, jonka puoleen kääntyä, kun koti vaatii päivittämistä.

Lue lisää