Historia

1970-luku

Finsoffien tarina alkaa vuodesta 1970, kun vanhempani Linnea ja Martti Honkanen perustivat Kellokoskelle huonekaluvalmistamon, jossa aluksi toiminta keskittyi vain sohvan runkojen valmistukseen muille verhoilijoille ja valmistajille. Ensimmäiset vuodet yritys toimi perheemme pihapiirissä olevassa navetassa. Sohvien verhoilu alkoi vuonna 1971, jolloin vanhempani palkkasivat ensimmäisen ompelijan. Vuonna 1975 he rakensivat verhoomon Kellokoskelle Rajalinnan teollisuusalueelle. Myöhemmin halusimme keskittyä vain sohvien tuotantoon.

Vanha Finsoffien tehdas Kellokoskella.
Arkistokuva Finsoffien perheestä.

2000-luvun alku

Kun kysyntä kotimaiselle huonekaluvalmistukselle kasvoi, myös tuotantotilat Kellokoskella alkoivat käymään ahtaaksi. Vuonna 2005 teimme sukupolvenvaihdoksen. Jatkoin isäni jalanjäljissä Finsoffien yrittäjänä ja samalla aloin suunnittelemaan uusia ja isompia toimitiloja, jotta pystyisimme vahvistamaan tuotantoamme. Uudet toimitilat löytyivät Keravalta, jossa rakennustyöt alkoivat vuonna 2006 ja uuteen tilaan muutimme vuonna 2008.

 

 

Huonekalujen valmistuksesta ja tukkumyynnistä kohti omia myymälöitä

Vuoteen 2008 asti Finsoffat toimi pelkästään huonekalujen valmistajana ja tukkumyyjänä, mutta haaveenani oli avata oma myymälä. Sohvatehtaan siirtyessä uusiin tiloihin Keravalle, pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen visioni tehtaanmyymälästä. Idea Keravan tehtaanmyymälän rakenteeseen sai alkunsa vierailusta lapsena Brunbergin makeismyymälässä, jossa oli ikkuna tehtaan puolelle, mistä näin makeisten valmistusprosessin. Sama idea toteutettiin Finsoffien tehtaalla. Keravan tehtaanmyymälästä avautuu useita näkymiä sohvatehtaan eri osastoille. Alakerrassa asiakas pääsee näkemään lähietäisyydeltä sohvanpäällisten ompeluprosessin, kun taas yläkerrasta avautuu laajat näkymät esimerkiksi tehtaan verhoilu- ja pehmustetyöpisteisiin.

Keravan tehdas ja tehtaanmyymälä vuonna 2009.

2010-luku

Investoimalla kotimaiseen tuotantoomme, olemme pystyneet kasvattamaan toimintaamme. Vuonna 2012 avasimme uuden tehtaanmyymälän Vantaan Porttipuiston liikekeskukseen ja vuonna 2016 laajensimme Keravan tehtaan ja tehtaanmyymälän tiloja. Uusi myymälä avattiin Helsinkiin syksyllä 2021, ja tällä hetkellä suunnittelen lisälaajennusta Keravan tehtaalle, jotta pystymme kehittämään tuotantoamme ja tarjoamaan yhä laadukkaampia tuotteita asiakkaillamme.

Tuotteiden valmistus kotimaisena käsityönä on yksi Finsoffien toiminnan kulmakivistä. Olemme suunnitelleet ja valmistaneet huonekaluja suomalaisten tarpeiden ja trendien mukaan jo yli viiden vuosikymmenen ajan. Paikallisen tuotannon, pitkän kokemuksen sekä erinomaisen henkilökunnan takia pystymme ja vaadimme parasta laatua tuotteiltamme. Laatu on meille kunnia-asia, joka mahdollistaa vastuullisen toiminnan sekä pitkän kumppanuuden asiakkaiden kanssa.

Keravan tehtaalta kuvia sohvan työvaiheista.

Nykyhetki

Tänä päivänä Finsoffien tehdas ja myymälät työllistävät yli 30 vankkaa alan ammattilaista, joihin kuuluu puuseppiä, ompelijoita, verhoilijoita sekä myyjiä. Jotta voi pyörittää tehtaan arkea ja sitä kautta luvata asiakkaalle laadukkaan ja kestävän tuotteen, on tärkeää tuntea tuotantoprosessi alusta loppuun. Olenkin edelleen päivittäin mukana tuotannossa ja useimmiten autan tuotannon työntekijöitä sohvien valmistuksessa.

Elämänmittainen kumppani kotonasi

Olemme kulkeneet suomalaisten rinnalla jo yli viiden vuosikymmenen ajan. Tunnemme ne elämisen hetket, milloin elämä kuluttaa, väsyttää, virkistää, inspiroi ja palkitsee. Siksi olemme halunneet kokemuksellamme tuottaa sellaisia huonekaluja ja kalusteita, jotka kestävät niin arjen rasituksissa, kuin modernin digitalisoituvan ja yhä vastuullisempiakin tuotteita vaativan maailman muutospaineiden allakin. Haluamme luoda yhdessä kestäviä ja elinikäisiä tuotteita, mitkä silti tuntuvat kodilta. Olemme valinta, mitä ei tarvitse kahteen kertaan miettiä, vaan mikä on rinnallasi ja ei hylkää sinua tai jätä sinua pulaan. Millaista arkea teillä eletään? Koska meillä on juuri sinun tarpeisiisi vastaava elinikäinen kumppani kotiisi – Finsoffat.

Jamo Honkanen Finsoffien yrittäjä.
Luotettava
Meidät tunnetaan suomalaisena, pitkät perinteet omaavana perheyrityksenä, jonka toiminnan ja tuotteiden laatu tuo hyvää elämään.
Yksilöllinen
Elämämme ja kotimme ovat aina vähän erilaiset, ja siksi haluamme valmistaa asiakkaillemme sohvia erilaisiin hetkiin elämässä.
Palveleva
Finsoffilla sinua palvelevat alan asiantuntijat, joilta saat ystävällistä ja osaavaa palvelua juuri sinun tarpeidesi mukaan.
Mittauspalvelu
Kerro meille unelmiesi sohvasta. Ammattitaitoiset puusepät, verhoilijat ja ompelijat valmistavat sohvasi toiveiden mukaisesti.