Kaikki Havu- ja Kanerva-malliston sohvat -15 % | Verkkokauppatuotteilla aina ilmainen kotiinkuljetus

Jenna Lahtovaara

Mittatilaussohvasta tuli unelmien sohva

Jenna asuu perheensä kanssa Varsinais-Suomessa modernissa atriumtalossa, joka valmistui vuonna 2020. Perheeseen kuuluu puoliso, kolme lasta sekä kaksi koiraa. Jennan perheen kodissa näkyy skandinaavinen sisustustyyli, jossa korostuu kauniin pelkistetty tyyli ja vaaleat, harmoniset sävyt. Perheen kodista kuitenkin puuttui vielä yksi tärkeimmistä sisustuksen elementeistä: sohva.

Jennalla oli ajatus tietynmallisesta sohvasta, joka vastaisi muotokieleltään skandinaavisen pelkistettyä tyyliä, mutta samalla se täyttäisi haaveen olohuoneeseen sopivasta löhösohvasta. Jennan toiveiden mukaista sohvamallia ei löytynyt Finsoffien vakiomallistosta, mutta niiden pohjalta lähdettiin rakentamaan mittatilaussohvaa, joka vastaisi täysin ominaisuuksien puolesta heidän tarpeitaan. Näin Boho-malliston avodivaanisohva sai alkunsa, ja se onkin tällä hetkellä yksi Finsoffien suosituimmista sohvamalleista.

”Sohva on minulle tärkeä osa sisustusta. Sohvalta myös odotetaan paljon. Paitsi että sohvan tulee olla käyttömukavuuksiltaan mukava istua, tulee sen myös istua sisustukseen, onhan se yksi olohuoneen isoimmista huonekaluista. Usein ajatellaan, että sisustus rakennetaan sohvan ympärille, ei toisin päin. Hyvä ja laadukas sohva palvelee sinua arjessa. Se on miellyttävä paikka ystävien ja perheen yhteiseen ajanviettoon, nukkumiseen, läksyjen tekemiseen, lukemiseen, syömiseen ja TV:n katsomiseen.”

Valkoinen Boho avodivaanisohva, jossa käsinoja vasemmalla puolella sohvaa edestä päin katsottuna ja nainen istuu sohvan päällä kahvikuppi kädessä.

Jenna kuvailee asiointia Finsoffien kanssa alusta asti helpoksi ja nopeaksi. Toiveisiin sohvasta vastattiin ripeästi ja palvelu oli aina ystävällistä. Myös suunnitteluvaiheessa Jennan toiveet sohvaan liittyen otettiin hyvin huomioon. Sohva toimitettiin luvatussa ajassa ja se kannettiin kuljetuksen yhteydessä suoraan paikalleen vieden muovit ja muut roskat pois. Sohva oli saman tien käyttövalmis ja Jenna pääsi perheensä kanssa heti nauttimaan sohvalla löhöilystä.

”Sohvan matkaa meille suunnittelupöydältä kotiin asti toimitukseen oli palkitsevaa seurata. Valitsin Finsoffat, koska haluan tukea suomalaista tuotantoa ja arvostan suomalaista designia. Aina pitää kannattaa kotimaista, jos mahdollista.”

Boho-malliston sohvat koostuvat ympäriverhoilluista moduulipaloista, mikä mahdollistaa sohvan muokkauksen vaivattomasti ja moduulipalojen helpon liikuteltavuuden. Moduulien avulla voi paloista helposti muodostaa erilaisia kokoonpanoja olohuoneeseen tai moduulipaloista tehtyyn sohvaan voi myös tarvittaessa myöhemmin ostaa lisää yksittäisiä moduuleja, jos istuinpaikkojen määrää halutaan kasvattaa.

”Meillä on iso olohuone ja muokkausmahdollisuus oli ehdoton kriteeri. Sohvaan saa tilattua sellaisia moduuleita, kuin haluaa. Kaikki moduulit saa erilleen ja siten muokata sohvan sen malliseksi kuin haluaa. Me tilasimme ensin pelkän sohvan ja vasta jälkikäteen rahin, jonka voi asettaa sohvaan moduulien väliin tai jalkojen alle rahiksi, jolloin sohva taipuu ikään kuin kulmadivaaniksi. Muutosmahdollisuudet ovat verrattomat.”

Boho-sohvaan piti valita verhoilukangas, joka sopisi Jennan kodin tyyliin, mutta vastaisi myös sohvan käyttötarkoitusta. Sohvan verhoilun valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa sekä sohvan ulkonäköön että käytännöllisyyteen. Useiden vaihtoehtojen jälkeen Jennan Boho-sohvaan valikoitui Lauritzonin Orsetto-kangas sävyssä 11. Orsetto-kangas on sohvan muotokieleen sopiva bukleekangas, joka on ollut käytössä nyt 1,5 vuotta. Jennan sohvaan ei tehty irrotettavia päällisiä, mutta kaikki Boho-malliston sohvat on saatavilla myös irrotettavilla päällisillä, mikä helpottaa erityisesti lapsiperheissä sohvan huoltoa.

”Boho-sohva edustaa skandinaavista, pelkistettyä mallia ja on myös mukava tietää, että vaikka joskus kyllästyisin bukleemaiseen kankaaseen, sohvan voi verhoiluttaa uudelleen Finsoffien kautta.”

Valkoinen Boho avodivaanisohva, jossa käsinoja vasemmalla puolella sohvaa edestä päin katsottuna.

Verhoilemme lähes kuukausittain uudelleen jo vuosikymmeniä palvelleita sohvia uusilla päällisillä. Tarpeen vaatiessa pystymme uusimaan selkä- ja istuintyynyjä tai vaihtamaan tyynyjen täytemateriaalit. Kun runko on tehty kestämään vuosikymmeniä niin uudet päälliset mahdollistavat sisustuksen päivittämisen ja piristämisen ekologisemmin. Valmistamamme sohvat koostuvat moduleista, joten voimme samassa yhteydessä tehdä myös runkoon muutoksia. Sohvan uudelleen verhoilu ja sohvan rungon muokkaus ovat kestävän kehityksen mukaisia valintoja, jotka tukevat myös suomalaista työllisyyttä. Sohvan huolto tehdään omalla sohvatehtaallamme Keravalla.

”Suosittelen Finsoffia ihan kaikille sohvaunelmia omaaville. Finsoffien sohvat ovat hurjan laadukkaita ja ne kestävät paitsi katsetta, myös aikaa. Valikoima on todella laaja ja vastaa kaikenlaisiin sohvatarpeisiin. Jos valikoimasta ei kuitenkaan löydy valmista mallia, voi olemassa olevia sohvamalleja muokata haluamansa laisiksi.”

Lue lisää